Briefing

Bij Hogeschool Rotterdam locatie Posthumalaan staan vaak lange rijen bij de liften, terwijl de trappen altijd beschikbaar zijn. Daarom wilde de Hogeschool dat meer studenten de trap nemen in plaats van de lift, om zo de lange rijen te verminderen en gezond gedrag van de studenten te bevorderen. Op deze locatie zitten veel internationale studenten, vandaar ook de vraag om de communicatie in het Engels te doen.

Oplossing

Hiervoor bedachten we een aantal acties die stimuleren dat de trap vaker genomen wordt. Zo zijn de liften en de vloer bestickerd met teksten als ‘Burn calories not electricty’ en ‘Taking the stairs is often faster than the elevator’. Daarnaast is het trappenhuis voorzien van een slimme teller die bijhoudt hoeveel studenten dat daadwerkelijk doen. Op het beeldscherm bij de ingang wordt het aantal traplopers weergeven.

Ook zijn er een aantal dagen waarop improvisatieactrice ‘coach’ Corrie den Draaijer de studenten prikkelt om de trap te gebruiken voor hun lessen op de eerste drie etages.

Resultaat

De studenten zijn bewust gemaakt van het feit dat er veel voordelen zitten aan het vaker gebruik maken van de trap. Dat is vooral belangrijk voor de doorstroom naar de leslokalen en om te zorgen dat dit gedrag aanhoudt op de lange termijn.

Meer weten?

Vul dan ons contactformulier in of bel/mail ons en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

t. 0183 – 58 74 00
info@hokra.nl