Blog

Wat hebben #gadgets met #vertrouwen en #verbinden te maken?

By 28 december 2017 maart 13th, 2018 No Comments

Dag 2017. Weer een jaar op de teller. Het is voorbij gevlogen. En meer van dat soort open deuren komen in mij op tijdens de laatste werkdagen van dit jaar. Wel interessant: is het geworden wat ik verwachte? Ik kijk mijn blogs en mijn lijstje doelstellingen eens na.

Gadgets
Op 4 januari schreef ik dat promotionele artikelen met technologische snufjes het goed gaan doen in 2017. Hierin werd ik nog eens bevestigd op de PSI, de grootste vakbeurs voor promotionele artikelen (bekijk hier de video die we op de beurs maakten).
De wateralert, fotolijst met ingebouwde bluetoothspeaker, smart writingset, 3d Selfie, telefoonhoesje met geïntegreerde selfiestick stalen o.a. de show. Heeft deze trend doorgezet? Ja. Zeker wel. Logisch ook. Iedereen wordt blij van dit soort gadgets en bovendien kan je daar een prima boodschap aan koppelen.

bluetooth speaker lijstje

Vertrouwen
Onze marketingtrendsessie in maart ging over het gebrek aan vertrouwen, de vertrouwenskloof én dat hier kansen liggen voor bedrijven. 360° doen wat je beloofd, toegeven als het fout gaat. Oplossen en oprecht een gat in de maatschappij willen invullen zijn oplossingsrichtingen. En worden die oplossingsrichtingen benut? Ik zie tekenen ervan: het aantal social companies neemt toe, bestaande bedrijven ontwikkelen programma’s om echt te luisteren naar hun klanten én als er wat mis gaat worden excuses gemaakt, soms zelfs tot het sturen van een presentjes aan toe. Kijk. Dat laatste vullen wij dan weer in. Grotendeels geautomatiseerd trouwens.

Verbinden
In 2017 zijn we er weer achter gekomen dat het om mensen gaat. Het draait om verbinding. Om oplossen van problemen. Om de toegevoegde waarde die jij en ik als mens te bieden hebben. Alle technieken ten spijt. Het gaat om echte connectie. Techniek kan daarbij wel helpen. Socialselling werd niet voor niets groot in 2017. En gaat nog groter worden in 2018. Ben benieuwd of ik er volgend jaar rond deze tijd nog zo tegen aan kijk.