Blog

Productintroductie: 5 must-read tips!

By 5 april 2017 maart 14th, 2018 No Comments

Je product lanceren op de markt is lang niet altijd eenvoudig. Je hebt een strakke planning nodig en je moet precies weten welke middelen je wilt gaan inzetten om de productintroductie zo succesvol mogelijk te laten verlopen.

Tips voor een betere productlancering

Wij hebben 5 belangrijke tips verzameld die jou helpen om je productintroductie zo succesvol en effectief mogelijk te laten verlopen.

1. Verzamel testers vóór de lanceringsdatum

Ga enkele weken voorafgaande aan de productintroductie al op zoek naar testers. Kies deze bewust. Een goede optie is bijvoorbeeld de keuze voor bloggers en vloggers, echte influencers. Laat hen je product testen, zodat je direct sterke ambassadeurs hebt voor de lancering.

2. Zoek de juiste perspartijen

Het is goed om zo’n 8 weken voorafgaande aan de officiële productintroductie al te starten met het zoeken naar en aanspreken van perspartijen. De pers is je beste vriend. Benader de verschillende perspartijen op verschillende momenten, zodat er ook al op meerdere momenten aandacht aan de lancering wordt geschonken.

3. Win de aandacht van trendwatchers

Trendwatchers kunnen jou als geen ander helpen om je product direct sterk op de markt te zetten. Benader hen persoonlijk en leg op jouw unieke wijze uit waarom jouw product dé nieuwe must-have op de markt is.

4. Zorg voor sterke partners

Zoek eens in je klantenkring welke klanten het meest voordeel hebben van jouw nieuwe product en benader hen als partners. Hoe enthousiaster zij zijn over het product, hoe meer zij zich ook zullen inzetten om de verkoop ervan te doen slagen.

5. Blijf actief in je communicatie

Communiceren kan tegenwoordig om de meest uiteenlopende manieren. Spreek zo veel mogelijk van deze manieren aan. Blijf presentaties geven, blijf social media aanspreken en blijf blogs over jouw nieuwe product posten.

Sterk in trial marketing

Na een goede productintroductie is het natuurlijk nodig om je product of merk op de markt te versterken, bijvoorbeeld middels trial marketing. Wil jij je product effectief, sterk en succesvol introduceren? Wij adviseren je graag. Neem vrijblijvend contact met ons op.