Blog

Loyaliteitsprogramma’s: werken ze nog wel?

By 15 mei 2017 maart 14th, 2018 No Comments

Loyaliteitsprogramma’s kennen we in alle soorten en maten. De meest bekende zijn waarschijnlijk wel de Douwe Egberts spaarzegeltjes en de Albert Heijn bonuskaart. Dan zijn er nog de aanvullende acties, waarbij je zegeltjes kunt sparen. Werkt dit allemaal nog wel in deze ‘online maatschappij’?

Loyaliteitsprogramma’s werken wel…

Wie boodschappen doet bij de Albert Heijn, bonusproducten koopt en geen AH bonuskaart heeft, die krijgt de korting op de producten niet. Slim! Dit zorgt ervoor dat iedereen een AH bonuskaart wil, want wie laat er nu een korting lopen? Dit laat direct zien dat loyaliteitsprogramma’s zeker nog wel werken, maar ze moeten wel up to date zijn. Zo kunnen de Albert Heijn klanten hun bonuskaartnummer ook op de website invoeren om ook online kortingen mee te pikken.

Spaarzegeltjes zijn uit de tijd?

We hebben een leuk voorbeeld van hoe zelfs de kleinste loyaliteitsprogramma’s meegaan met de moderne tijd. Het dorpje Noordwijkerhout heeft tientallen jaren ‘noffies’ uitgegeven. In bijna elke winkel in het dorpje kreeg je noffies. Bij een vol spaarboekje kreeg je een 5 euro waardebon die je weer kon gebruiken in al deze winkels. Recentelijk zijn de noffies en de noffiesboekjes verruild voor een pasje. Toch zijn zegeltjes niet helemaal uit de tijd. Kijk maar naar de spaaracties van supermarkten. Hoe vaak zien we niet op social media verzoekjes voorbij komen om de nodige spaarzegels bij elkaar te krijgen?

Wat je ermee kunt ‘winnen’

Uiteindelijk staat of valt een loyaliteitsprogramma met wat er te ‘winnen’ valt. We doen veel voor kortingen en we sparen graag zegels voor een pannen- of glazenset. Maar, moeten we iets betalen voor de zegeltjes, dan hoeven we ze niet. Zo heeft de Albert Heijn wel eens zegelacties waarbij je zelf nog een duppie bij moet leggen. Je krijgt per € 10,- een zegeltje als je nog € 0,10 extra afrekent. Daar houden we dan weer niet zo van.

Loyaliteitsprogramma opzetten

Wil jij een doeltreffend loyaliteitsprogramma opzetten, deze eenvoudig beheren en gemakkelijk de informatie kunnen analyseren om er je voordeel mee te kunnen doen? Neem dan vrijblijvend contact op met ons. Wij helpen je graag verder.