Blog

5 Promotionele artikelen trends voor 2017

By 4 januari 2017 maart 14th, 2018 No Comments

Promotionele artikelen zijn er in eindeloos veel varianten, waardoor je als ondernemer een veelzijdige keuze hebt. We hebben te maken met steeds veranderende trends als het gaat om promotionele artikelen. Wij hebben de 5 belangrijkste trends voor 2017 voor je op een rijtje gezet.

1. Hoogwaardige promotionele artikelen

Voorheen kochten bedrijven duizenden goedkope artikelen met logobedrukking tegelijkertijd om te pas en te onpas weg te geven. Dit is echt niet meer dé manier van 2017. De trend is om promotionele artikelen weg te geven die kwalitatief hoogwaardig, nuttig en duurzaam zijn.

2. Duurzaam en milieuvriendelijk

Aandacht voor het milieu speelt een steeds belangrijkere rol in de maatschappij. Bedrijven die duurzame en ‘groene’ promotionele artikelen aanbieden worden per definitie beter gewaardeerd door klanten en prospects. Pennen van bamboe worden in 2017 veel beter ontvangen dan pennen van plastic, bijvoorbeeld.

3. Creatieve verpakkingen

In 2017 is zeker niet alleen het promotionele artikel zelf belangrijk, maar ook de verpakking. De presentatie moet opvallend, doeltreffend en creatief zijn. Het is ideaal om je promotionele producten te presenteren in een verpakking die goed past bij het bedrijf, door deze aan te passen op je huisstijl.

4. Technologische promotionele artikelen

De trend van technologische promotionele artikelen blijft zich versterken in 2017. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld draagbare audioapparatuur, maar ook de powerbank is bijzonder populair. Een voordeel van deze technologische trend is wel dat de mogelijkheden uitbreiden, waardoor de opties ook budgetvriendelijker worden voor bedrijven.

5. Promotionele artikelen als onderdeel van de marketingstrategie

Het wordt steeds belangrijker om promotionele artikelen op te nemen in de complete marketingstrategie, zeker voor ondernemers die met een stand op een beurs staan. Er wordt hierbij vaker gekozen voor minimaal twee verschillende promotionele producten. De voordeligere optie mag zonder tegenprestatie worden meegenomen door prospects, maar in ruil voor de duurdere optie dienen de prospects hun contactgegevens achter te laten.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wij hebben voor 2017 natuurlijk ook weer een inspirerend assortiment originele premiums en relatiegeschenken. Bekijk ze eenvoudig online of neem eens vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of advies.